Politika z divadel zmizela. Diváci se chtějí bavit, myslí si Petr Vacek

20. září 2015

Petr Vacek – jméno patřící známému herci, moderátorovi a možná vás překvapí, že také trochu kuchaři. Když musí uvařit dětem, otevře lednici a ze zbytků sestaví své originální a neopakovatelné jídlo.

„Děti mi říkaly, že bych si měl otevřít restauraci,“ přibližuje Petr Vacek v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Správná herecká polévka má být podle jeho slov hutná a nesmí obsahovat velké kusy zeleniny. „Na jevišti vám nesmějí koukat z úst kusy zelí,“ přibližuje háček při konzumaci přímo na jevišti.

Když se zamýšlí nad tím, proč lidé vlastně chodí do divadla a podle jakého klíče si vybírají, na co zajdou, jen krčí rameny. „Nevím,“ uznává. Vzápětí však dodává, jak zajímavé bylo sledování vývoje Studia Ypsilon. „Šlo o divadlo, kde jsme se před revolucí sešli a vypadalo to, jako bychom s lidmi v hledišti dělali odboj,“ přibližuje tehdejší atmosféru.

Divadlo dávalo najevo politický názor, což po roce 1989 vymizelo. „Politika z divadel zmizela, diváci se chtěli v divadlech bavit a nechtěli přemýšlet. Lidé mají potřebu humoru,“ vysvětluje.

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio