Policie připravuje v Chrudimi stavbu nového sídla za 300 milionů korun

24. leden 2018 15:10

Chrudimské policisty čeká stěhování. Krajské ředitelství připravuje stavbu nového sídla v průmyslové zóně. Součástí areálu bude třeba i střelnice nebo sportovní hala a odhadované náklady jsou ve stovkách milionů korun.

Policisté teď sídlí přímo v centru Chrudimi na Všehrdově náměstí. Služebny jsou rozmístěné v několika historických budovách, patří mezi ně dokonce i bývalá chrudimská věznice z konce osmnáctého století.

Problémy jsou například s umístěním kotců pro psy, ty jsou u zdi, která odděluje policejní areál od Klášterních zahrad, kde se pořádají různé akce nebo koncerty a zvířata hluk ruší. Hlavní důvod výstavby nového sídla je ale ten, že by mělo zajistit pro policisty lepší zázemí, zjednodušit výjezdy a zvýšit efektivitu jednotek.

Vlastní posilovna, střelnice i čerpací stanice

Nové sídlo nebudou jen kanceláře. V průmyslové zóně v areálu bývalé Transporty by měl stát komplex šesti budov. V hlavním pětipatrovém objektu bude střelnice, posilovny i sportovní hala. V plánu jsou garáže a autopark, vlastní čerpací stanice anebo také výběhy pro služební psy. V komplexu by mělo pracovat až 170 lidí a cenu stavby projektanti odhadli na 300 milionů korun.

Policie teď hledá dodavatele stavby. V zadávací dokumentaci je podmínka, že firma musí dokončit práci nejpozději do dvou let.

Půdorys plánovaného policejního areálu v Chrudimi
Spustit audio