Pjoni: Multimediálny projekt Lowii

20. duben 2011

Jonatána Pastirčáka alias Pjoniho sme si v Kumšte už predstavovali. S hudbou začínal v skupine Tucan ešte pred dovŕšením svojich desiatich narodenín. Spieva, hrá na čelo i elektroniku.

Momentálne je na strednej škole, dnes (tj. 20. apríla 2011) na slovenskom labeli Exitab vydal spoločné EP s Ink Midgetom, ktoré vyjde aj ako vinyl. Taktiež absolvuje spoločné turné s poľskou kapelou Naszyklat. Okrem spoločného releasu s Ink Midgetom Jonatán tiež chystá sólový album. A aká je ďalšia novinka tohto talentovaného hudobníka? Multimediálny projekt Lowii, ktorý realizuje so slovenskou maliarkou Katarínou Sido.

Jonatána Pastirčáka alias Pjoniho budete môcť vidieť už o pár dní cez víkend na pražskom festivale Sperm, kde v sobotu 23. apríla 2011 vystúpi v spoločnom sete s jeho dlhoročným hudobným spolupracovníkom Ink Midgetom.

02309779.jpeg

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Pjoni & Tucan

autor: Lucia Udvardyová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.