Petr Arenberger: To, co jsem zažil, připomínalo mediální lynč

28. květen 2021
Výrok týdne

V čele ministerstva zdravotnictví se za poslední rok vyměnili už čtyři lidé. K poslední změně došlo v úterý, když svůj odchod oznámil Petr Arenberger. A to po zveřejnění nesrovnalostí v majetkovém přiznání v médiích. Arenberger připustil, že v tomto ohledu udělal chybu, ale prý jen čelil mediální šikaně. 

Bohužel jsem správně nevyplnil majetkové přiznání a vytvořil tak prostor ke kreativním spekulacím. Za tuto chybu v podobě přestupku jsem se už omluvil. A to je také to jediné, co jsem provedl. To, co jsem zažil poslední týden, připomínalo spíš mediální lynč než seriózní zpravodajství některých médií.
Petr Arenberger

Ptáme se

Na střídání ministrů na resortu zdravotnictví se asi dá dívat z několika úhlů pohledů – je to známka chaotického přístupu vlády, nebo naopak výsledek snahy najít nejlepší řešení v době krize? 

Čtěte také

Jak dlouho trvá, než se nový ministr seznámí s agendou a začne se v ní orientovat? 

Když se podíváme na reakce zdravotníků a zdravotnických organizací, dá se říct, který z ministrů měl z jejich strany největší podporu? V čem se z hlediska komunikace ministři nejvýrazněji lišili a jak zvládl své kauzy odcházejí Arenberger?

Výrok týdne s Teou Veselákovou najdete v audiozáznamu. Hosty byli komentátor Patrik Eichler, zástupce ředitele Masarykovy demokratické akademie a marketingová odbornice Marcela Konrádová z Katedry marketingové komunikace a PR Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

autoři: Tea Veseláková , lup
Spustit audio

Související