Organizátoři připravují letní pobytové tábory. Povinné bude pravděpodobně testování dětí na covid

30. květen 2021 09:12

Letní tábory by se letos mohly konat za podobných podmínek jako v loňském roce, někteří organizátoři tak už chystají program. Rozdíl ale letos asi bude v povinném testování a účastníci, tak budou muset nejspíš doložit negativní test na koronavirus.

Čtěte také

„Jsme rádi, že jsme se konečně dozvěděli, že tábory opravdu budou," říká ředitelka umělecké agentury Ambrozia Nikola Krejčová.

A dodává, že momentálně rodiče každý den volají nebo píšou emaily, aby získali co nejvíce informací.
„Rodiče zajímá především jak by to bylo s vrácením peněz, kdyby byly kurzy zrušeny, nebo kdyby děti onemocněly covidem-19. Zároveň se také ptají například, kde děti spí, jak je kurz organizovaný a jestli vůbec máme volná místa. Takže ten zájem je, rodiče mají strach, že už místa nebudou. Ale naštěstí máme stále volno."

Čtěte také

Zájem o tábor je prý podobný jako třeba loni a agentura pořádá jak tábory v České republice, tak i v zahraničí.

Nicméně před dvěma lety byl prý zájem o tábor větší.
„Z těch 16 kurzů jich 8 až 10 bude brzy naplněno, tam je například nějakých 10 volných míst. V minulých letech jsme třeba polovinu kurzů v Chorvatsku měli zaplněno už v lednu či únoru. Teď tam ještě volná místa jsou."

Dům dětí a mládeže v Hradci Králové zaznamenává také zhruba stejný zájem o pobytový tábor jako v minulém roce.

Čtěte také

„Pobytový všeobecný tábor pořádáme jen jeden a to v Orlických horách," říká ředitel Domu dětí a mládeže v Hradci Králové Vojtěch Horák.

Doplňuje, že v jejich případě byl možná o trochu větší zájem o tábory příměstské.
„My vlastní základnu nemáme, takže si na tábory základny pronajímáme. Tím pádem platíme veškerý servis, ubytování i stravování. A cena se vyšplhá někam ke 4 nebo 4,5 tisícům za pobyt zhruba za 10 dnů."

Roli tak může hrát například cena, příměstské tábory často totiž bývají o dvě třetiny levnější.

Spustit audio

Související