Optimistická paní Dagmar se dočkala svého dárku od Ježíškova vnoučete. A co přeje ostatním lidem?

22. prosinec 2019 10:10

Ježíškova vnoučata tentokrát nadělovala v Trutnově v Domě s pečovatelskou službou Kryblická. V jednom z tamních bytů žije paní Dagmar. Přestože je jí přes 70 let, neztrácí optimismus a radost ze života. 

Čtěte také

Ježíškovo vnouče poslalo dárek pro paní Dagmar poštou, bylo tedy na řediteli zařízení Romanu Bélovi, aby dárek předal.
„Já jsem dnes za vámi přišel s dárkem. Předávám vám ho od Ježíškova vnoučete, kterým je paní Dita Ottová. Ta se rozhodla, že vám nadělí podle Vašeho přání krásný kalendář."

„To bude nějaká krása. Takže já si ten dárek rozbalím až na Štědrý den. Musím to vydržet," směje se paní Dagmar.

Optimistická paní Dagmar se dočkala svého dárku od Ježíškova vnoučete

A hned dodává.
„Mám tady jen takové zelené větvičky, stromeček už si nestavím, protože tady není moc místa. A svíčku jsem si rozsvítila, abych měla nějakou radost. Ale já se nenudím. Mám pro zábavu opravdu dost věcí. Mám počítač, čtu knížky, luštím ráda osmisměrky, samozřejmě jsem velký televizní fanoušek. Miluju pohádky. A mám tady i kytaru a ráda si na ni zahraji."

Čtěte také

Co by paní Dagmar přála k vánocům ostatním lidem?
„Všem bych přála hodně zdraví a hlavně oné paní co mi poslala dárek. Potom bych popřála všem víc vstřícnosti a laskavosti. Já jsem strašně ráda, že máme svobodu. Když to tak poslouchám, jak jsou lidé nespokojeni, tak vůbec nevím proč. Já jsem neuvěřitelně spokojená, protože tolik svobody jsem nikdy nezažila."

A na závěr paní Dagmar doplňuje.
„Jsem strašně ráda, že nemusím mít strach a mohu se koukat na co chci a číst si co chci. A bavit se s kým o čem chci. A hrát si a zpívat co chci. Ty možnosti jsou obrovské."

Paní Dagmar už svůj dárek tedy dostala, ale počká s jeho rozbalením až na Štědrý den.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související