Odborníci na mapy se sejdou v Krumlově

23. únor 2006

Vydavatelé map a turistických průvodců z celého světa míří na konferenci do Českého Krumlova. Zhruba 300 odborníků tam bude diskutovat o novinkách při tvorbě a zpracování dat, významným tématem bude využívání globálního navigačního systému (GPS). Program doplní výstava, která bude v sobotu otevřena i pro veřejnost.

Mezinárodní konference IMTA (International Map Trade Association) pro Evropu, Afriku a Střední východ, které se zúčastní i zástupci z Austrálie, USA a Kanady, se bude konat 24. a 25. února v jízdárně českokrumlovského zámku. Je to vůbec poprvé, kdy se toto prestižní jednání výrobců a distributorů map a dalších turistických materiálů uskuteční v České republice.

"Když k nám přijedou lidé z celého světa, kteří se zabývají tímto oborem, máme šanci, že do map a průvodců dobře zpracují stránky o Českém Krumlově a městu se zvýší návštěvnost," řekl ČTK Martin Hák z krumlovské společnosti Unios Tourist Service, která je spolupořadatelem akce. Podle něho si organizátoři vybrali Česko i proto, že Češi jsou vnímáni jako cestovatelé a kulturní národ. Krumlov označil za město, které je k tomuto setkání jako stvořené. Loni se tito odborníci sešli v Londýně, příští rok bude konference v Salcburku. "Z tohoto pohledu se vagonek Český Krumlov zařadí do první třídy tohoto pomyslného turistického vlaku," dodal Hák.

Při seminářích a workshopech se setkají zástupci prestižních vydavatelství, například Rough Guides, National Geographic Society, Freytag - Berndt, GeoClub, Collins. Odborný program doplní kontraktační výstava, která bude v sobotu přístupná i veřejnosti. Lidé uvidí novinky z oblasti map, průvodců a využití navigačních systémů a mohou získat jejich aktuální vydání.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio