Rozhovory, dokumenty, diskuze. Český rozhlas Plus se ohlíží za rokem 2021

20. prosinec 2021

„Vážení posluchači a posluchačky, rád bych vám poděkoval za přízeň, kterou jste věnovali naší stanici. Letos vás přibylo, to nás těší, na druhou stranu to posílilo závazek, který vůči vám cítíme,“ vzkazuje šéfredaktor Petr Šabata. Změny, které přinesly podzim a zima 2021, budeme sledovat i v posledních dnech roku. I tak si ale dovolíme odpočinout, zaposlouchat se do inspirativního vyprávění českých i zahraničních osobností a připomenout si význam vánočních svátků.

V závěru roku budeme především bilancovat. Ve vysílání Plusu a naší sesterské stanice Radiožurnál uslyšíte seriály věnované hlavním osobnostem a událostem roku.

Byli to politici – Petr Fiala, Angela Merkelová a další –, sportovci na olympijských hrách a také lékaři a zdravotníci, na které dopadá tíha pandemie, i dobrovolníci, kteří pomáhali na jihu Moravy po tornádu.

Upozorníme na očekávané události roku 2022: kromě pokračující pandemie nás čekají třeba obecní volby, předsednictví v Evropské unii nebo zimní olympijské hry. 

Poslechnout si budete moci také pořady o dějinách 20. století, zavzpomínáme třeba na Vánoce v socialismu.

Plus vám přinese také rozhovory s českými osobnostmi, které mají co říct k dění ve společnosti: od teologa Tomáše Halíka a právničky Ivany Marešové po ekonoma Tomáše Sedláčka, kněze Ladislava Heryána nebo cestovatele Ladislava Zibury.

Odvysíláme a okomentujeme také poselství prezidenta Miloše Zemana.

Nepřijdete ani o oblíbené a věcné rozhovory s biochemikem Janem Konvalinkou.

V Radioknize uslyšíte životní příběh básníka Ivana Blatného v oceňovaném románu Martina Reinera. Až do ledna můžete poslouchat také Slovenské století Pavla Kosatíka, který předkládá společné dějiny Československa z pohledu Slováků.

Na konkrétní plán vysílání se můžete podívat v našem Programu.

Do nového roku přeju pevné zdraví, pevné zdraví a ještě jednou pevné zdraví. Aby vám vaši blízcí byli oporou a vy jim. Také hodně štěstí a lásky. Neztrácejme naději,“ dodává Petr Šabata.

Krásné Vánoce vám přeje celý tým Českého rozhlasu Plus.

autor: kac

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka