David Kabele

editor

Editor Radiožurnálu

Na starosti mám vybírání témat, kterým se stanice bude věnovat, a jsem taky odpovědný za veškerý odvysílaný obsah v čase směny, co do věcné správnosti i řemeslné kvality. Za takovou směnu mluvím běžně třeba i s desítkami lidí a snažím se zkoordinovat jejich práci tak, aby posluchači z rádia slyšeli zajímavé a vyvážené zpravodajství.

Rádio mě zajímalo už na střední škole, kdy jsem připravoval a moderoval pořady pro děti Domino. Prošel jsem pozicí redaktora na vědecko-technické stanici Leonardo a pak jsem zakotvil ve zpravodajství. Pracoval jsem jako zprávař na Rádiu Česko a později na ČRo Plus a krátce jsem působil ve funkci koordinátora centrálního zpravodajského newsroomu.

Do pozice editora Radiožurnálu jsem přešel v únoru roku 2020, právě v době začínající epidemie koronaviru. Tahle těžká doba byla neocenitelnou pracovní zkušeností.

A co mě kromě práce baví? Architektura, Praha (zejména moje rodná Bubeneč), tramvaje, vlaky a další technika (zmapoval jsem napříkladčeské páternostery), pivo a sauna.

Všechny články

Sledujte nás

Kolegové