Nevidím důvod, proč by česká práce měla být výrazně levnější, říká ministryně Marksová ve speciálu

11. leden 2016

Současná míra nezaměstnanosti je v ČR 6,2 %. Roste počet dlouhodobě nezaměstnaných lidí. Jaké jsou strategie současné vlády a jak fungovala dosavadní opatření? Speciál na téma nezaměstnanost.

Michaela Marksová, ministryně práce a sociálních věcí

„Potřebujeme obce, které budou tak trpělivé, že když zaplatíme mzdy lidem, tak budou těmi, kdo bude na všechno dozírat a práci organizovat,“ uvádí v souvislosti se strategií pro zaměstnávání lidí, kteří jsou více než rok bez práce, ministryně Michaela Marksová.

Účinnost dosavadních opatření vidí Marksová ve veřejně prospěšných pracích a v tom, že lidé mají větší šanci se uchytit na trhu práce, pokud se jich účastní. Dále uvádí společensky účelná a podporovaná pracovní místa, na která doplácejí úřady práce, např. pro matky po mateřské dovolené nebo pro jinak znevýhodněné kategorie.


Roste počet lidí, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní. Ke konci roku 2015 to bylo
187 555 lidí (41, 4 % z celkového počtu nezaměstnaných)

„Firmy by měly zvyšovat platy tak, jak se zvedá ekonomika. Nevidím důvod, proč by česká práce měla být tak výrazně levnější,“ uzavřela rozhovor Marksová.

Michal Brožka, ekonom Raiffeisenbank

"Z řady firem slyšíme, že vzdělávání není v souladu s tím, co pracovní trh potřebuje a s tím, co potřebovat bude – například nedostatek IT expertů. To je oblast, která by se měla zlepšit."

Kateřina Beránková, mluvčí generálního ředitelství Úřadu práce ČR

„Letošní prosincové výsledky jsou v dlouhodobém srovnání velmi příznivé. V prosinci loňského roku jsme zaznamenali nejnižší počet uchazečů o práci od roku 2008.“

Graf výsledků prosincové nezaměstnanosti v průběhu let.
autor: msp
Spustit audio