Netflix začal přidávat dabing k akvizičním titulům, HBO GO kontruje atraktivním obsahem

2. prosinec 2019

Netflix je v tuto chvíli jedinou VOD službou působící na našem trhu, která nabízí lokalizované prostředí a obsah s dabingem nebo formou titulků v nejvyšší obrazové kvalitě Ultra HD.

On-line služba Netflix zatraktivňuje nadále svou nabídku pro tuzemské uživatele. Poté, co bylo letos na podzim lokalizováno kompletně její prostředí a její originální tvorba je nabízena buďto s místními titulky, případně také dabingem, se čeština začala objevovat i u akvizičních titulů, tedy filmů, které videoslužba sama nenatočila. Stalo se tak například u snímků Valerian a město tisíce planet (k dispozici je dokonce i slovenština), Rivalové, Revenant Zmrtvýchvstání, Železná lady a některých dalších.

Netflix je v tuto chvíli jedinou VOD službou působící na našem trhu, která nabízí lokalizované prostředí a obsah s dabingem nebo formou titulků v nejvyšší obrazové kvalitě Ultra HD. Konkurenční HBO GO je v tomto směru technicky pozadu. Teprve od letošního podzimu nabízí společnost HBO Europe možnost stahování vybraných titulů pro OS Android. Technické nedostatky kompenzuje HBO GO atraktivními tituly. Od prosince má ve své nabídce kompletní ságu Harryho Pottera, uvede Avangers: Endgame a Zrodila se hvězda.

V listopadu nasadilo HBO dlouho očekávané původní špionážní drama Bez vědomí, do videotéky HBO GO bylo nasazeno všech šest dílů naráz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související