Nemocnice v Chebu uzavřela až do odvolání porodnici i oddělení šestinedělí

11. leden 2021 13:00

Karlovarská krajská nemocnice s okamžitou platností (od 11. 1. 2021) přerušila provoz porodnického oddělení a oddělení šestinedělí v Nemocnici Cheb. Důvodem je nedostatek personálu.

V provozu zůstane pouze gynekologická ambulance. Porody i akutní gynekologické výkony budou směrovány do Karlových Varů. „Pacientky by to nemělo nijak ohrozit. My jsme připraveni na to, že porody i akutní gynekologická péče budou převáženy do nemocnice v Karlových Varech. Karlovarská porodnice je největší v celém regionu, má dostatečnou kapacitu na to, aby dočasně tuto situaci zvládl,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Důvodem k opatření je personální situace v chebské nemocnici v důsledku epidemie covid. „Zaměstnanci porodnice tak dočasně posílí své kolegy na ostatních pracovištích. Hlavní problém nemocnice je zajistit dostatek pracovní síly na péči o pacienty s covid-19 i na dalších pracovištích,“ dodal Podracký.

Čtěte také

Lůžková i personální kapacita nemocnice v Chebu je vzhledem k situaci nedostatečná. Zařízení proto muselo už 14 pacientů s covid-19 převézt do jiných nemocnic nejen v regionu, ale i v Praze nebo Rakovníku.

Nová lůžka vznikla například z chirurgického JIPu. Celkově chybí Karlovarské krajské nemocnici 60 zaměstnanců, a to převážně kvalifikovaných sester. Vláda kraji nabídla 8 lůžek z vojenské nemocnice. Kraj chce ale vyjednat i zajištění personálu.

Karlovarský kraj má aktuálně podle posledních dat hygienické stanice 4237 nakažených.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio