Nejčtenější Hovory roku 2018: Radkin Honzák, Tomáš Halík, Václav Cílek i Renata Kalenská

20. prosinec 2018

Mezi nejčtenějšími rozhovory pořadu Hovory byla v roce 2018 osobní zpověď Renaty Kalenské, která naletěla „odborníkům“ z Aktipu. Zaujal vás i český doktor House, Tomáš Halík, Václav Cílek a naposled i Radkin Honzák.     

1. Radkin Honzák

Psychopaty, tedy ty, co trpí disociální poruchou osobnosti, najdete odnepaměti v úplně každé společnosti. Je jich tak jedno procento a je vysoce pravděpodobné, že mezi ně patří i nějaký váš soused, nadřízený, volený politik a v horším případě i někdo z rodiny, popisuje v rozhovoru psychiatr a spisovatel Radkin Honzák.

Radkin Honzák

2. Renata Kalenská

Když novinářce Renatě Kalenské začaly selhávat ledviny a lékaři ji začali psychicky připravovat na vážnou operaci, setkala se s lékařkou Jarmilou Klímovou z Aktipu. Doktorka jí řekla, ať na žádnou transplantaci nechodí, že ji vyléčí... Celý rozhovor z konce července si můžete poslechnout znovu.

Renata Kalenská

3. Jaroslav Svoboda

Víte, že i my máme svého doktora House? Tedy lékaře, který se snaží diagnostikovat chorobu i tam, kde už všichni ostatní selhali. Jmenuje se Jaroslav Svoboda. O své přezdívce internista a imunolog dobře ví. „Jen doufám, že pokud jde o styl jednání a chování k pacientům a kolegům, takový doktor House nejsem. Ale charakter práce tomu seriálovému doktoru Housovi asi odpovídá,“ přiznává v rozhovoru ze září.

Laboratoř imunologie

4. Tomáš Halík

Tomáš Halík se dlouho snažil mosty mezi lidmi stavět, dnes ale naráží na nenávist a zlobu. Hlavně na sociálních sítích. „Dnešní doba hněv a zlobu podporuje. Vidět je to hlavně na sociálních sítích, kde lidé žijí ve stejných názorových bublinách, což pak zhoršuje morální, kulturní a psychologické klima doby,“ tvrdíl Halík v červnovém rozhovoru pořadu Hovory.

Tomáš Halík, (Václavské náměstí Koncert pro budoucnost festival SVOBODY)

5. Václav Cílek

V červenci se Václav Cílek rozpovídal o mezigeneračních problémech české společnosti. „Střet generací je velké téma a většinu toho, co vím o lidské společnosti, znám z pozorování lidí v pražském metru. Tam krásně vidíte, kolik lidí má tendenci předbíhat, jak mladý Vietnamec pustí sednout starší Češku, přitom český mladík sedí. Vidíte fůru případů naprosto reálného chování, a to i ve stresu.“

Václav Cílek

Další rozhovory a informace o pořadu Hovory najdete ZDE.

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio