Nebýt blbé blondýny, nikdo by nevěděl, že hraju i Maryšu, říká Iva Pazderková

27. srpen 2020

Teď se připravuji na soutěž Bikini Fitness, takže jsem často v posilovně nebo si vážím jídlo, prozrazuje herečka, moderátorka a příležitostná komička Iva Pazderková.

„Bikini Fitness je nejnižší forma kulturistické soutěže. Můj kamarád Václav Noid Bárta tu soutěž loni také dal.“ Iva Pazderková je kvůli soutěži na přísné dietě a nemůže si dát vynikající svíčkovou, kterou umí v několika variantách.

Nevadí jí, že si ji všichni pamatují jako „blbou blondýnu“ ze stand-up comedy? „Nebýt populární blbé blondýny, nikdo by nevěděl, že hraju třeba taky Maryšu,“ vysvětluje Pazderková na Dvojce.

Měla jsem krásné dětství

Iva Pazderková a Aleš Cibulka

Žila v Brně, ale narodila se v Uherském Hradišti. Tam s prarodiči trávila víkendy a prázdniny. „Prarodiče měli statek a zahradu. Podle vyprávění jsem byla hodné děcko. Když mi dali kostky, našli mě tam i za čtyři hodiny. Měla jsem krásné dětství.“

Doma mlčím a je se mnou nuda

A co její osobní život? „Mým prvním manželem byl fantastický herec Luboš Veselý. Druhý byl asi tři měsíce Lukáš Pavlásek, ale jsme spíš brácha a ségra. Je to můj nejlepší přítel, jeden z nejhodnějších a nejchytřejších lidí, které znám.“

„Se svým současným partnerem jsem 4,5 roku.“ A jaká je v soukromí? „Se mnou je doma hrozná nuda. Spíš mlčím. A nejlepší relax je stan, les a hory,“ prozrazuje v Blízkách setkání z Radiocafé Vinohradská 12.

Ve kterých představeních právě hraje? Existuje české označení pro stand-up comedy? Proč považuje Beroun za nejkrásnější město k žití v Praze?

autoři: Aleš Cibulka , zk

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.