Návrat do roku osmiček

22. září 2010

Muzeum města Bratislavy je nejstarším muzeem na Slovensku. Navzdory všem společensko-politickým událostem totiž dokázalo bez přestávky fungovat rovných 140 let.

Muzeum bylo založeno už v roce 1868, jak také připomíná publikace vydaná v závěru loňského roku. I o tom jsme si povídali s ředitelem této instituce - PhDr. Peterem Hyrossem. Sešli jsme se v prosinci v Apponyiho paláci, který najdete v Radniční ulici v Bratislavě.

Rozhovor s PhDr. Peterem Hyrossem pokračoval v expozici Muzea historických interiérů, která návštěvníky čeká v prvním a druhém patře Apponyiho paláce. Podívat se můžete do naší fotogalerie, které vám kromě paláce ukáže také expozici ve druhém patře. V rozhovoru vás ale pozveme do prvního patra, kde najdete také zajímavý reprezentační sál.

Muzeum města Bratislavy - Apponyiho palác a expozice Muzea historických interiérů

Jak už napovědělo povídání s PhDr. Peterem Hyrossem, zájmy Muzea města Bratislavy jsou hodně široké. Kromě dějin města se dozvíte více o vinohradnictví, farmacii, uměleckých řemeslech, hodinách, zbraních, etnografii i numismatice. Pod muzeum spadá řada historických objektů i kulturních národních památek Slovenska.

Pokud se o Muzeu města Bratislavy a jeho expozicích chcete dozvědět víc, pak se můžete podívat na jeho internetové stránky.

Muzeum města Bratislavy - Apponyiho palác a expozice Muzea historických interiérů
autor: Adriana Krobová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka