Nastav si to. Nekádrujte. Nepodepsal jsem. Hlasujte v anketě Výrok roku 2017

14. prosinec 2017

Stejně jako v loňském roce, i letos nominovali komentátoři Českého rozhlasu i dalších médií, kteří přispívají do pořadu Názory a argumenty, deset nejzajímavějších výroků nejen našich politiků. Který z nich by podle vás měl být výrokem roku? Hlasujte do pátku 29. prosince do 12 hodin v anketě Českého rozhlasu Plus.

HLASOVÁNÍ NA KONCI ČLÁNKU >>

„Pero v ruce mám, ale nepodepsal jsem.“ (František Ringo Čech z SPO v rozhovoru pro DVTV, nominoval komentátor Českého rozhlasu Ondřej Konrád).

Prohlášení papeže Františka o tom, že by bylo zapotřebí změnit verš Otčenáše, ve kterém se říká: „neuveď nás v pokušení“. (nominoval Jefim Fištejn z Rádia Svobodná Evropa).

„Uprchlíci neproudí ani k nám, ani přes nás. Tento úspěch se nepřihodil sám od sebe. Stálo nás to spoustu práce, nervů a odhodlání.“ (Milan Chovanec z ČSSD na předvolebním plakátu, nominoval Jan Macháček z Lidových novin)

„To bude zase úplně trošku jiné rozhodování, protože budeme rozhodovat, co je lepší pro tuto situaci a pro tuto zemi, protože se jedná o člověka, který bude premiérem a bude sestavovat vládu.“ (Radek Vondráček z ANO, nominoval Petr Honzejk z Hospodářských novin)

„Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát.“ (Bohuslav Sobotka z ČSSD na Facebooku, nominoval Petr Hartman z Českého rozhlasu)

„Nastav si to, támhle to máš obráceně.“ (Miloš Zeman k Bohuslavu Sobotkovi z ČSSD, nominoval Radko Kubičko z Českého rozhlasu)

„Lávka nebyla v dobrém stavu, ale nebyla ve stavu havarijním. Indicie technického problému nebyly.“ (Petr Smolka z TSK Praha, nominoval Jindřich Šídlo ze Seznamu.cz)

„My žádnou koalici nemáme s nikým. Spěchám celý život, tak jsem přemýšlel, že bychom požádali o důvěru ještě před Vánoci, ale pak jsem si to rozmyslel. Nebudeme lidi otravovat před Vánoci nějakým dohadováním.“ (Andrej Babiš z ANO, nominovala Lída Rakušanová)

„V každém případě bych vás chtěl připravit na to, že celá řada českých médií ještě zvýší svou nenávistnou kampaň, kterou vedou proti všem, kteří jsou v této zemi úspěšní. Především prostřednictvím komentátorů, kteří píší o všem a většinou nerozumí ničemu.“ (Miloš Zeman k Andreji Babišovi z ANO, nominoval Ivan Hoffman z Deníku)

„My jsme nikdy nikoho nekádrovali a žádáme, aby nám také nikdo nikoho nekádroval.“ (Pavel Kováčik z KSČM, nominoval Alexandr Mitrofanov z Práva)

autor: jpr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.