Náskok studentů se zvyšuje, své vyučující porazili i ve druhém plzeňském kole

29. duben 2017
Vyzyvatelé

Vědomostní souboj proběhl už pošesté. Vyzyvatelé se doposud představili na Masarykově univerzitě v Brně, Univerzitě Hradec Králové a Západočeské univerzitě v Plzni. Právě druhé plzeňské kolo skončilo další výhrou studentů.

Vyučující Západočeské univerzity v Plzni měli ambici vyrovnat náskok studentů z předchozího kola, a tak byli hnáni touhou po zisku pomyslné remízy. Souboj to byl vyrovnaný a nabitý vtipem, nicméně opět skončil vítězstvím studentů.

Vyučující reprezentoval přímo děkan Ekonomické fakulty, doc. Miroslav Plevný. Obor projektové řízení zastupovali studenti Zdeněk Bečka a Olga Šlechtová Sojková. Z Fakulty aplikovaných věd jsme se seznámili s oborem informatika a výpočetní technika v čele s vyučujícím doc. Liborem Vášou, kterého vyzvali studenti Ondřej Pražák a Jiří Martínek.

Industriální prostor plzeňské Papírny byl zaplněn příznivci soutěžících. Ve vzduchu bylo cítit napětí, touha po vítězství, ale také humor a dobrá nálada. Celým dílem náš již tradičně a hlavně vtipně a asertivně provedl moderátor a herec Jiří Havelka. Podívejte se na záznam celé soutěže:

Studenti, kteří zvýšili náskok svých spolužáků z předchozího kola, získali čtečku Kindle od společnosti Amazon, partnera projektu.

Jak probíhalo plzeňské klání, si můžete poslechnout v audioarchivu, nebo se otestovat v některém z našich kvízů, jak byste dopadli v roli Vyzyvatelů vy.

Vyzyvatelé se přesouvají na další místo, tentokrát na Univerzitu Karlovu. Studenti a jejich vyučující se utkají v úterý 2. května od 19 hodin ve Vlasteneckém sále Karolina. Přijďte nahlédnout pod pokličku rozhlasového vysílání a podpořit soutěžící! Už v tuto chvíli můžeme prozradit, že soutěž nabídne pestré spektrum zábavy a vědomostí. Otestovat se budete moci například v rámci oboru sexuologie, který bude reprezentovat doc. Jaroslav Zvěřina.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.