Náměstek ministra průmyslu a obchodu Vladimír Bärtl: Může připravovaná dohoda TTIP přispět k inovacím?

24. srpen 2015

Jak může připravovaná euroamerická dohoda o zóně volného obchodu mezi EU a USA ovlivnit ochotu firem a výzkumu k inovacím?

Je pravda, že evropské státy budou muset dělat kompromisy v oblasti bezpečnosti potravin a léků nebo těžby surovin? Co může tato dohoda znamenat pro Českou republiku? Hostem Martiny Maškové je náměstek ministra průmyslu a obchodu Vladimír Bärtl.

Ing. Vladimír Bärtl je náměstkem ministra průmyslu a obchodu, řídí sekci Evropské unie a zahraničního obchodu. Vystudoval obor geodézie a kartografie na ČVUT, odborně se zabýval geografickými informačními systémy v ČR a ve Francii, metrologii a transferu technologií.

Od roku 1999 je ve státní správě, k jeho zkušenostem v diplomacii patří několikaleté působení na zastupitelských úřadech Kanadě a ve Francii. Na ministerstvu průmyslu se zabýval mimo jiné exportní strategií ČR, konkurenceschopností a prosazováním českých obchodních zájmů v zahraničí. Podílel se také na projektech českého a francouzského předsednictví EU. Patřil do týmu, který připravoval umístění řídícího střediska programu Galileo.


autor: mam
Spustit audio