Nalaďte si Plus v silničních tunelech a také nově v Uherském Hradišti

30. červen 2022

Nový VKV FM vysílač pro Uherské Hradiště a okolí (lokalita Velehradská) spouštíme v pátek 1. července. Vysílač má kmitočet 92,6 MHz s výkonem 100 Wattů ERP a je provozován s vertikální polarizací. „Jde o vysílač v atraktivní lokalitě, kde počet potenciálních posluchačů přesahuje 40 tisíc,“ říká ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Od čtvrteční 12. hodiny (30. června) spouští Český rozhlas VKV FM vysílání i v pěti dálničních tunelech a jednom městském tunelu.

Čtěte také

Jde o Lochkovský a Komořanský tunel, které jsou součástí dálnice D0, tunel Libouchec a Panenská na dálnici D8, tunel Klimkovice, který je součástí dálnice D1 a Královopolský tunel, který je součástí brněnského Velkého městského okruhu.

„Spuštění vysílání v dopravních tunelech umožní posluchačům, kteří cestují v automobilech nepřerušovaný poslech našich stanic – takže budou bez přerušení sledovat i dopravní situaci, což jistě přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu,“ popisuje ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Vysílání probíhá ve spolupráci se společností Radiodata s.r.o. a Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky.

autor: Jiří Pivrnec
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka