Nadšenci slaňovali Nuselský most na vozíku, podpořili Jedličkův ústav

1. květen 2014

Pod Nuselským mostem se stovky lidí sešly na jedinečnou podívanou. Historicky poprvé z něj totiž skupina nadšenců slaňovala v invalidním vozíku. Tuto adrenalinovou akci pořádalo v rámci festivalu Pojď dál občanské sdružení Tap.

Dva roky trvalo, než občanské sdružení Tap získalo povolení na slaňování z Nuselského mostu v invalidním vozíku. Letos se jim to konečně povedlo. Jako první Nuselský most na laně pokořil paralympionik Zdeněk Krupička.

„Mám moc rád tyto věci, už jsem slaňoval z Kongresového centra, z balonu. Co bude dál, nevím. Třeba budu slaňovat z vrtulníku. Klidně bych i větší výšky, je to nádhera,“ svěřuje se paralympionik.

Se zpěvákem Kamilem Střihavkou, hercem Tomášem Hanákem, olympijskou vítězkou Evou Samkovou a moderátorkou Lucií Výbronou slaněním z mostu společně podpořili sbírku na dokončení vzdělávacího centra Jedličkova ústavu pro lidi se speciálními potřebami.

Adrenalinová akce na Nuselském mostě byla součástí druhého ročníku festivalu Pojď dál, který dále pokračoval přímo v areálu Jedličkova ústavu.

Spustit audio