Na setkání s papežem, které zařídila Ježíškova vnoučata, stále vzpomíná

27. listopad 2018 08:36

Čtyřiaosmdesátiletá obyvatelka domova pro seniory v Třebíči se chtěla setkat s papežem Františkem. Přání jí splnila Ježíškova vnoučata. Příběh Jarmily a její cesta do Vatikánu se staly symbolem prvního ročníku projektu Českého rozhlasu.

Teď je Jarmila Vrzáčková o rok starší a na papeže i velkou cestu vzpomíná obklopená fotografiemi, které jedinečnou chvíli připomínají.

„Já jsem tomu ani nevěřila. Až když ke mně úplně přicházel, tak jsem si uvědomila, že jde za mnou. Byla jsem moc šťastná, že mi požehnal, nikdy jsem si nemyslela, že mi požehná také Svatý otec. Jsem šťastná jak blecha,“ komentovala setkání s papežem Františkem jen pár minut po audienci.

Na třídenní cestě ji doprovázela pečovatelka domova pro seniory manželů Curieových v Třebíči Eva Šebová. I pro ni to byl zážitek, na který se nedá zapomenout.

Papež ji objal a požehnal celé její rodině. Životní zážitek má díky Ježíškovým vnoučatům

Paní Jarmila na generální audienci u papeže

Ježíškova vnoučata umí zázraky. Projekt Českého rozhlasu, v němž lidé plní přání seniorům, dal životní zážitek třiaosmdesátileté Jarmile Vrzáčkové. Ta se osobně setkala s papežem Františkem.

„Máme teď moc hezký vztah s Jarmilkou, daleko bližší než předtím,“ říká pečovatelka s ročním odstupem. „Zůstalo nám přátelství. Za Jarmilkou chodím často, abychom si popovídaly,“ dodává.

Ježíškova vnoučata budou plnit osamělým seniorům přání i v letošním roce. Co si přeje Jarmila Vrzáčková tentokrát? „Aby lidi byli trošku slušnější vzájemně k sobě a aby si neubližovali,“ odpovídá.

Zároveň ale znovu touží i po zážitku. „Aby byla dobrá parta a mohli jsme se podívat do Prahy, na Šumavu nebo tak někam, možná i na Slovensko, říkají, že tam je to také pěkné. Chtěla bych zažít něco podobného,“ říká.

Nový ročník Ježíškových vnoučat začal před 14 dny a přání má Jarmila, její spolubydlící v Třebíči i stovky seniorů po celé republice.

Zapojte se do projektu Ježíškova vnoučata a splňte vánoční přání lidem v domovech pro seniory.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související