Na frekvenci ČRo 1 - Radiožurnálu zvláštní filmové rádio Filmžurnál

28. červen 2001

ČRo 1 - Radiožurnál připravil do svého vysílání po dobu konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech neobvyklý projekt. Po celou dobu konání festivalu, tedy od 5. do 14. července, bude na karlovarské frekvenci ČRo 1 - Radiožurnálu (102,6 FM) a na Internetu vysílat zvláštní festivalové rádio Filmžurnál.

Z programu ČRo 1 - Radiožurnálu bude Filmžurnál přebírat hlavní zpravodajské relace vždy v celou hodinu, Ozvěny dne a některé další pořady. Vždy v půl, tedy v 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30, 15:30 atd., bude vysílat Karlovarské zprávy. Ty se budou věnovat pochopitelně nejen Mezinárodnímu filmovému festivalu, ale i aktuálním problémům na Karlovarsku, dopravě, počasí a podobně.

Filmžurnál bude několikrát denně vysílat zprávy z festivalu v angličtině (English news 9:45, 11:45, 14:45, 16:45, 19:45, 21:45). Filmové tvorbě budou věnovány i další pořady, jako např. "Studio Evropa" - seznámí posluchače s původní evropskou tvorbou, "Polopatě" - vysvětlí filmové termíny, "Sedmá velmoc" - představí filmové časopisy apod. V pořadech "Kdo je kdo" budou představeni nejen zajímaví hosté na MFF, ale i lidé z Karlových Varů a okolí.

Ve vysílání Filmžurnálu uslyší posluchači pochopitelně rozhovory s nejzajímavějšími hosty festivalu a informace o programu 36. ročníku MFF. Kromě toho jsou do vysílaní zařazeny i pravidelné soutěže v každé hodině, tipy na výlety nebo rady kam za sportem na Karlovarsku a další zajímavosti.

Vysílací studio Filmžurnálu bude umístěno v přízemí hotelu Thermal, které je prosklené. Kolemjdoucí návštěvníci budou tedy moci sledovat rozhlasové reportéry při práci. Z tohoto studia budou vysílány i další pořady, které budou moci slyšet poslouchači v běžném vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu v celé republice, jako například Kino nebo Zápisník zahraničních zpravodajů.

Zvláštní filmové rádio Filmžurnál bude možné poslouchat i na internetu ve formátu Windows media. Na stejné adrese návštěvníci naleznou i textové a obrazové zpravodajství z MFF.

autoři: jkr , psk
Spustit audio