Může za skvělou kondici The Rolling Stones i drogová minulost?

17. květen 2018

Dohromady je jim skoro 300 let, přesto na pódiu běhají a srší energií. Muzikanti (bez přehánění) neslavnější rockové kapely světa to ale pořád „dávají“. Jak je to možné?

Frontman kapely, zpěvák Mick Jagger, má stejně jako kytarista Keith Richards 74 let. Bubeník Charlie Watts je dokonce o dva roky starší. Benjamínkem je tak sedmdesátník Ronnie Wood, který se jen před dvěma lety stal tatínkem dvojčat. Skoro stejně staré dítě má i Mick Jagger.

Taky se o „Stounech“ dobře ví, že ženy střídali jak na běžícím pásu, nevyhýbali se ale ani drogám, alkoholu a kouření. Pořád ale vypadají fit. Jak je to množné? „Málokdo z drogově závislých lidí je obézní,“ říká sportovní lékař Miloš Barna.

U kapely The Rolling Stones je ale vidět, že je nabíjejí koncerty a umožňuje jim to podávat výkony, na které stejně staří lidé už nemají. Hrají tak dlouho, že už dobře vědí, co dělat, aby se do formy zas dostali.
Miloš Barna

Ani Stouni nejsou nesmrtelní, přestože to tak na první pohled může vypadat.Třeba Ronnie Wood nedávno překonal rakovinu plic a Charlie Watts se kdysi potýkal s karcinomem hrdla. Oni ale pro svá těla taky něco dělají.

03731116.png

Běh, masáže, tenis...

Mick Jagger běhá, podle listu Daily Mail denně 8 mil (tj. cca 13 kilometrů). Taky dělá jógu a chodí i na balet. Má vlastní fyzioterapeutku a masérku. Keith Richards má u svého domu v Connecticutu vlastní tenisový kurt. A asi největší kliďas z kapely, Charlie Watts, zas chová koně. Základ je i zdravé jídlo.

Jak napsal Daily Mail, Jagger má rád mixované zeleninové nápoje a přidává si i další vitamíny. Jí střídmě, ale tak, aby tělo mělo dost bílkovin. Před koncertem klidně spořádá talíř plný těstovin, protože na pódiu údajně naběhá až 12 mil (tj. 20 kilometrů).

03462847.jpeg

Budou i v Praze

Evropská část jejich nového turné No Filter teď začíná v irském Dublinu. Po 15 letech přijedou i do Prahy (4. července). Koncert bude na letišti v Letňanech.

autoři: Michael Rozsypal , lup
Spustit audio

Související