Ministrem práce a sociálních věcí se možná stane Petr Krčál z ČSSD

4. leden 2014
Zprávy

Novým ministrem práce a sociálních věcí by se mohl stát sociální demokrat Petr Krčál. Nabídku sice od pravděpodobného příštího šéfa vlády Bohuslava Sobotky ještě nedostal, zítra se s ním ale sejde. Krčál Radiožurnálu řekl, že nabídku očekává.

„Takovou nabídku jsem nedostal, ale dostal jsem pozvání na neděli odpoledne k panu předsedovi Sobotkovi. Pravděpodobně půjde o nějakou širší diskuzi včetně této nabídky, ke které se budu muset vyjádřit.“ Pokud Krčál možnost stát se ministrem dostane, pravděpodobně ji přijme.

Petr Krčál je od roku 2008 radním Kraje Vysočina pro sociální oblast. Pokud by se stal ministrem, krajskou funkci by předal některému ze současných zastupitelů za ČSSD. Členem krajského zastupitelstva by pravděpodobně zůstal.

V souvislosti s obsazením postu ministerstva práce a sociálních věcí se spekulovalo o bývalém premiérovi Vladimíru Špidlovi. Ten ale přijal nabídku Bohuslava Sobotky, aby se stal jeho šéfporadcem.

Čtěte také

Předseda ČSSD včera jednal na zámku v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem. Prezidentovi přinesl životopisy kandidátů na ministry. V pondělí odpoledne předsedové sociální demokracie, KDU-ČSL a ANO podepíšou koaliční smlouvu a pak ji šéf ČSSD předá Miloši Zemanovi. Pravděpodobný budoucí premiér potom představí kandidáty na ministerské posty veřejnosti.

autoři: ima , Laura Havlová
Spustit audio