Ministr Plaga jen potřeboval sdělit, že školství řídí on, myslí si komentátor Hartman

23. březen 2020

Ministr školství Robert Plaga (ANO) na tiskové konferenci oznámil, že by se děti měly do škol vrátit ve druhé polovině května.

Čtěte také

Avizoval, že přijímací zkoušky pro žáky 9. tříd by se měly konat 14 dní od obnovení výuky. Maturitní zkoušky by měly být 21 dní od zahájení výuky a bez písemných prací z češtiny a cizích jazyků. Ministr Plaga nepředpokládá, že by se kvůli koronaviru rušily letní prázdniny.

„Ministr školství potřeboval dát jasně najevo, že rezort řídí on, že má kolem sebe tým odborníků. Taky že ví, jaké jsou tady zákony. Je dobře, že ministerstvo má připravené různé varianty a že uklidňuje,“ komentuje vyjádření Plagy komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman.

Školství neřídí krizový štáb

Uklidňuje tak prý maturanty, rodiče dětí, které mají dělat přijímačky na střední školy, i ty, co čekají zápisy na základní školy.

„V posledních dnech jsme byli svědky toho, že se k podobě školního roku nebo k samotné výuce vyjadřovali lidé, kteří k tomu až tak kompetentní nejsou, byť teď rozhodují o životě v této zemi. Ale neměli by zasahovat do věcí odborných… Proto je tak důležité, že ministr školství sdělil svou představu o dalším fungování škol, až se situace bude postupně vracet do normálního stavu,“ dodává Petr Harman.  

Celé vyjádření ministra školství Roberta Plagy si můžete poslechnout v audiozáznamu.

Spustit audio

Související