Michal Thoma: Himálajské čajování

7. září 2011
Vstupte!

Dnešní rozhovor v pořadu Vstupte! připravil redaktor časopisu Vesmír Stanislav Vaněk. S Michalem Thomou si bude povídat o jeho cestách po Asii, o čaji, fotografii a Expedici Manang 2011.

Fotograf a publicista Michal Thoma se narodil roku 1979. Absolvoval obor kulturologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Již deset let se věnuje publicistice a fotografické činnosti. Řada jeho reportáží z cest po Asii, například po Nepálu, Thajsku, Kambodži, Barmě a Turecku byla uveřejněna v českých geografických časopisech. Je spoluautorem knih Příběh čaje, Pod hradbou Himálaje, 101 nejkrásnějších domovních znamení Prahy a řady cestopisných článků. Jeho soubor reportážních fotografií Čajválové byl od roku 2007 vystaven na řadě míst ČR.

Čajovník

Zítra ve Vstupte!:

Mnohá šlechtická sídla v sobě skrývají velmi vzácné sbírky, kterým doc. Marie Mžyková zasvětila svůj život. Rozsáhlé téma zpracovává z různých úhlů pohledu, jak uslyšíte v premiéře pořadu Vstupte! zítra 8. září od 11 hodin.

autor: Stanislav Vaněk, Vesmír
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.