Město Ústí nad Labem získalo na Doběticích pozemky, které by měly řešit nedostatek parkovacích míst

6. leden 2019

Město koncem loňského roku koupilo necelý hektar pozemků na okraji sídliště Dobětice. Zaplatilo za ně zhruba 1,75 milionu korun.  

Radní města dali peníze na nákup obvodu Severní Terasa z rezervy. Právě obvod má pozemky svěřené do péče. Podle starosty Jaroslava Šimanovského za hnutí ANO město o tyto plochy mezi loukami a paneláky stálo zhruba 20 let.

Transakce se podle něj podařila během zhruba tří týdnů od doby, kdy se starosta dověděl, že celkem jedenáct majitelů pozemků prodává prostřednictvím realitní kanceláře.

Jde o 8 455 metrů čtverečních, tj. necelý hektar. Jeden metr čtvereční stál zhruba 206 korun. Šlo o pozemky zapsané v katastru buď jako orná půda nebo ostatní plochy.

Obvod by tam podle starosty Šimanovského chtěl udělat propojku mezi dvěma souběžnými ulicemi Brandtova a Poláčkova: „Na konci Brandtovy ulice, bychom chtěli otevřít takzvanou točnu a spojit ji s Poláčkovou ulicí. Ve vytvořené spojnici bychom pak postavili pravděpodobně šikmá stání,“ popsal situaci.

Zda je to podle územního plánu reálné, chce ještě příští týden starosta s příslušnými odbory magistrátu. Podle územního plánu jde o plochy smíšené obytné městské, kde je možné budovat nezbytnou dopravní infrastrukturu.

Pozemek na Doběticích k vybudování parkovacích míst
autoři: Gabriela Hauptvogelová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související