Lékařem navzdory osudu. Toužil po medicínském objevu, ale injekci píchnout neuměl

Byl učený, k pacientům empatický a pro lékařskou vědu nadšený… Doktorský plášť si ale musel ukrást. Kam až může dojít touha po vědění? Falešný lékař unikal pražským kriminalistům dva roky.

Účinkují: Pavel Neškudla, Ivan Řezáč, Petr Buchta, Vincent Navrátil, Petr Macháček, Eva Kodešová, Zuzana Hykyšová, Jarmil Škvrna, Marek Pospíchal
Vypráví: Miloš Vaněček
Napsala: Tereza Vojtová, Miloš Vaněček
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Hudba: Petr Šplíchal
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 2. 9. 2020
Autorka projektu: Bronislava Janečková

Píše se rok 1926 a do nemocnice na Královských Vinohradech nastupuje mladý medik. Má oslňující znalosti. Není divu. Každou volnou chvíli věnuje knihám nebo psaní studií do odborných časopisů.

Jeho nadřízené sice občas zarazí nesoulad mezi nastudovanou teorií a předvedením v praxi, přesto se brzy stane platným členem zdravotnického personálu a léčí pacienty.

Ztracený fonendoskop

Pak se ale začne ztrácet lékařské vybavení. A ze dne na den zmizí i mladý doktor. Ne však na dlouho. Brzy ho pod jiným jménem zaměstná další pražské sanatorium.

Touha učinit převratný medicínský objev je ale nezměrná a výzkum v oblasti farmaceutické chemie, experimentální morfologie a chirurgické anatomie si žádá své oběti. A tak se na policejní služebně v Praze množí počty nahlášených krádeží lékařského vybavení.

Vrchní policejní rada Vaňásek a policejní rada Knobloch odhalí totožnost falešného lékaře brzy. Nedostudovaný podvodníček je ale vždy o krok napřed. Co se stalo, že hra na kočku a na myš konečně skončila?

autoři: Tereza Vojtová , opa
Spustit audio

Související