Lady Radio - Radio Man 2005 má své vítěze!

3. červen 2005

12. ročník rozhlasové soutěže o nejkrásnější ženský a mužský hlas Lady Radio - Radio Man má své vítěze! Finálový večer, který se uskutečnil v pátek 3. června v Divadle U Hasičů, byl úspěšný pro Pavlu Čížkovou a Jiřího Mottla! Druhá místa obsadili Ilona Mužátková a Marijan Mičjar, třetí místo pak patřilo Marcele Oubrechtové a Vilému Bestovi. Cenu poroty získala Pavla Čížková, cenu posluchačů internetu pak Jiří Mottl. Rozhlasovou nahrávku (po odvysílání) si budete moci poslechnout na našem Rádiu na přání, kde najdete i semifinálový večer (29. dubna).

V soutěži ale nejde pouze o krásu, hebkost, tajemnost, položení a - řekněme - vábivost hlasu, ale i o to, čím je podložen - čili o myšlenku, nápaditost, přirozenost projevu a v neposlední řadě i vtip. Letos se tak přihlásilo 128 soutěžících, do předvýběru semifinále se dostalo 9 mužů a 9 žen a z těch porota vybrala 3 ženy a 3 muže.

Logo

Marcela Oubrechtová
Žije v Děčíně a je jí 20 let. Narodila se ve znamení Raka. Studuje Historický ústav v Českých Budějovicích. Mezi její koníčky patří: historie, hudba, zpěv, literatura, práce s dětmi, divadlo, spánek, komunikace s prima lidmi a voda v jakékoli své podobě.








Logo

Pavla Čížková
Žije v Praze a je jí 36 let. Narodila se ve znamení Berana, pracuje jako referentka vzdělávání České stomatologické komory. Mezi její koníčky patří četba a turistika.








Logo

Ilona Mužátková
Žije v Bohdalově a je jí 36 let. Narodila se ve znamení Střelce, pracuje v Poradně pro ženy. Mezi její koníčky patří příroda, životní prostředí, činnosti s dětmi, plavání, angličtina, domácí práce, zahrádka a četba.








Logo

Vilém Besta
Žije v Liberci a je mu 30 let. Narodil se ve znamení Ryb. Živí se překladatelstvím sportovních materiálů. Mezi jeho koníčky patří hudba, stromy, středověk, francouzština, Maigret, města, tučňáci a mravenci.








Logo

Marian Mičjar
Žije v Liberci a je mu 26 let. Narodil se ve znamení Štíra. Momentálně je nezaměstnaný. Mezi jeho koníčky patří zpěv, kytara, divadlo a věci s tímto spojené.








Logo

Jiří Mottl
Žije v Kopanicích a je mu 23 let. Narodil se ve znamení Berana. Studuje výtvarnou výchovu a vizuální tvorbu v Brně a hru na saxofon v Praze. Mezi jeho koníčky patří hudba, tanec, výtvarné umění a poezie.








Logo

<!-- <emphasis>Nikdo ze soutěžících není profesionálem v oboru - tedy "neživí" se hlasem. Jde o čistě amatérskou soutěž, i když i z ní se během uplynulých 11 ročníků vyklubalo pár našich nových kolegů. ... -->

autor: lup
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.