Kvůli zdražování energií mění svoje ceníky i studentské internáty

5. září 2022 09:15

Od nového školního roku zaplatí žáci v některých domovech mládeže v Karlovarském kraji víc než vloni. Do ceny ubytování se totiž promítají stále vyšší ceny za energie a provozní náklady.

Inflace, dražší energie i provozní náklady – to jsou hlavní důvody, proč od nového školního roku navyšují cenu za ubytování některé domovy mládeže a internáty v Karlovarském kraji. Ubytování pro žáky Integrované střední školy v Chebu bude dražší o necelých tři sta korun měsíčně.

„Energetická krize nutí navyšovat ceny téměř všeho, takže i my jsme museli přikročit k navýšení ceny za ubytování a to skoro o tři stovky z osmi stovek na 1090 korun. Nicméně je potřeba taky podotknout, že my jsme tu cenu drželi hodně dlouho, ale teď už jsme museli přikročit k navýšení,“ potvrdil Jan Homolka, ředitel Integrované střední školy, pod kterou domov spadá.

I přes to je ale kapacita domova téměř plná a ubytovaných je víc než vloni. „Letos jsme obsazení velice dobře. Dětí přibývá, letos jich máme 87. Myslím si, že je to určitě silnější ročník. Samozřejmě je to i tím, že děti se k nám vrací i na další obory, protože se u nás cítí dobře,“ říká vedoucí domova Alexandra Stehlíková.

Cenu za ubytování musel minimálně navýšit i domov mládeže v Karlových Varech, a to o 50 korun měsíčně.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio