Kvůli riziku nákazy koronavirem zavedlo Česko kontroly na hranicích s Německem a Rakouskem. Jeden z hlídaných přechodů je i na dálnici D8

14. březen 2020

Úderem půlnoci zavedlo Česko hraniční kontroly s Rakouskem a Německem. Důvodem je snaha o zmírnění rizika nákazy koronavirem. V Ústeckém kraji jsou lidem k dispozici pro cestu do Německa čtyři hraniční přechody. 

Jeden z nich je na dálnici D8 u Krásného Lesa v Krušných horách. Na určených místech měří policisté a hasiči teplotu vybraným řidičům.

Už od pátečního večera bylo připravené místo pro hraniční kontroly na 87. kilometru dálnice D8 ve směru z Německa na Prahu. V opačném směru začali policisté hlídat státní hranici před tunelem Libouchec. Opatření jsou zavedena tak, aby lidé nemuseli čekat v případných kolonách v dálničních tunelech.

Mezitím se Kontrolní stanoviště policistů a hasičů přesunulo z odpočívky na 78. kilometru přímo před dálniční tunel Panenská.

V noci z neděle na pondělí se pak dálnice úplně uzavře. Do Německa pak budou moci jen lidé, kteří pracují maximálně 100 kilometrů od státní hranice.

Kromě hraničního přechodu u Krásného lesa na Ústecku jsou v Ústeckém kraji k dispozici ještě hraniční přechody na silnici 1/7 u Hory svatého Šebestiána na Chomutovsku a pak, zejména pro lidi, kteří pracují zejména v Německu, také na Cínovci na Teplicku a v Jiříkově na Děčínsku.

 

autor: Jan Bachorík
Spustit audio