Kupka: Proti extrémistům je nutné bojovat jasným řešením problémů

20. prosinec 2017

Nedávné setkání evropských špiček protiislámských sil se obešlo bez větší pozornosti tradičních demokratických stran. Tomio Okamura, Marine Le Penová nebo Geert Wilders se v Praze shodli, že Evropskou unii nelze reformovat a příchodu migrantů je třeba zabránit, i kdybychom měli postavit zdi. Nesouhlas s těmito názory demonstrovalo pár aktivních politiků.

„Občanský aktivismus je potřeba rehabilitovat,“ říká europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09 a STAN), který se demonstrace účastnil. Podle něj je nutné, aby lidé řekli, co si od politiků přejí. „A to mohou udělat jen v povolené demonstraci, demokraticky organizované, což tato byla. Viděl jsem tam spoustu lidí, se kterými jsme demonstrovali proti bolševikům už před třiceti lety. Tenkrát věděli, že je potřeba demonstrovat, a vědí to i dnes," dodává Štětina.

Poslanec a místopředseda ODS Martin Kupka vysvětlil, že politici by měli především nabízet program, kterému budou lidé rozumět a který bude chránit Českou republiku i Evropu před negativními jevy. „Nejlepší a nejpraktičtější postoj je vnímat pražské setkání jako jedno z mnoha, ale také nabízet lepší řešení pro současnou migrační krizi. Budeme-li démonizovat aktivity Tomia Okamury a dalších, budeme jim nahrávat.“ Podívejte se na celou diskuzi na videu:

autor: jpr
Spustit audio