Kořist. Jeden z nejbrutálnějších případů liberecké kriminálky

Kolem půl páté ráno 3. srpna 2011 projížděl libereckou čtvrtí Rochlice vlak. Cestující si všimli, že u pilíře silničního mostu hoří. A v ohni rozpoznali lidské tělo.

Hrají: Tomáš Töpfer, Jan Vondráček, Adam Langer, Eva Kodešová, Svatopluk Schuller, Jarmil Škvrna, Martin Dusbaba, Sophie Louise Bransten
Vypráví: Jan Třešňák
Napsala: Bronislava Janečková
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Hudba: Petr Šplíchal
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 26. 8. 2020
Autorka projektu: Bronislava Janečková

Liberečtí kriminalisté u mostního pilíře skutečně našli ohořelého člověka. Podle toho, co na místě činu zbylo, nebylo možné mrtvolu identifikovat. Stopy v okolí ale ukázaly, že mohlo jít o jednoho z bezdomovců, kteří tam přespávali.

Policisté pracně dolovali informace, kde se dalo. Od řidičů autobusů, od lidí z okolí, kteří tady bydleli nebo provozovali obchod. Prověřili ubytovny a místa, kde přespávali drogově závislí.

Vrátili se ale zpátky ke skupině bezdomovců. Bylo potřeba získat si jejich důvěru. Jak se jim to podařilo? A co nakonec zjistili? Případ měl dramatickou dohru u detektoru lži i v soudní síni.

autor: Bronislava Janečková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.