KOMUNÁLNÍ VOLBY: podívejte se na výsledky voleb ve velkých městech Ústeckého kraje

6. říjen 2018

Volební komise finišují se sčítáním okrsků ve velkých městech Ústeckého kraje. Sečteno už je v Děčíně, volby vyhrálo hnutí ANO s 28 procenty před hnutím Volba pro Děčín a hnutím Náš Děčín.

V Ústí nad Labem vyhrálo volby hnutí ANO s devíti mandáty. O jeden míň má PRO! Ústí, pět zastupitelů získalo Ústecké fórum občanů. ODS má čtyři mandáty, po třech hnutí Vaše Ústí, komunisté a SPD a dva patří hnutí „PRO Zdraví a sport“.

V Mostě už jsou také sečtené všechny volební okrsky. Vítězem je hnutí Pro Most s 29 procenty před hnutím ANO a Sdružením Mostečané Mostu.

V Chomutově je sečteno 93 procent okrsků, na průběžném prvním místě je hnutí ANO s 25 procenty před hnutími Pro Chomutov a Nový Sever.

V Lounech mají sečteno 95 procent okrsků. Zatím vede hnutí ANO se 17,5 procenty následované hnutím Louny spolu a ODS.

Volby v Žatci vyhrálo hnutí ANO 2011, které od voličů získalo více než pětinu hlasů a obsadí celkem šest křesel v zastupitelstvu. Po třech mandátech získaly Unie pro sport a zdraví, Volba pro město a KSČM. Jednoho zastupitele budou mít Česká pirátská strana, ODS SNK Evropští demokraté

V Teplicích volby vyhrála ODS s devíti zastupiteli. Osm jich má Volba PRO! Teplice a pět hnutí ANO. Po dvou zastupitelích získali komunisté a SPD, jeden mandát si udrželo hnutí PRO Zdraví a sport.

Spustit audio