Klavírista Tomáš Kačo vystoupí v pražském Rudolfinu i rodném Novém Jičíně

2. prosinec 2021

Český klavírista Tomáš Kačo odehraje během adventu v Čechách pouhé dva koncerty. Posluchači se mohou se těšit na jeho osobitý styl založený na fúzi klasiky, jazzu i tradiční romské hudby.

První koncert se uskuteční pod křídly FOK v rámci koncertní řady Světová klavírní tvorba, a to v sobotu 11. prosince ve Dvořákově síni Rudolfina. Půjde o sólový klavírní recitál, na kterém mimo jiné zazní výběr z Kačovy nejaktuálnější tvorby, ukázky z úspěšného alba My Home ale i variace na tradiční vánoční koledy.

„Za dob studií v Praze jsem do Rudolfina chodil často a velmi rád, a vždy jsem měl k tomuto místu velkou úctu. Bez nadsázky povazuji svůj sólový debut v Rudolfinu jako 'dream come true' - splněný sen,“ říká s úsměvem Tomáš Kačo.

V úterý 14. prosince pak Kačo zamíří do rodného Nového Jičína, kde chystá v Beskydském divadle vánočně laděný koncert. Jedná se o jeho první koncert v Novém Jičíně od odjezdu na studia do USA.

Český klavírista Tomáš Kačo zůstal po studiích na Berklee College of Music natrvalo v USA. Do České republiky se Tomáš Kačo vrátí až v červenci příštího roku, kdy vystoupí po boku PKF - Prague Philharmonia na slavnostním koncertě u příležitosti zahájení českého předsednictví Evropské unie. Přímo pro tuto příležitost Tomáš Kačo komponuje novou skladbu, kterou trefně pojmenoval „Stronger than yesterday“, tedy Silnější než včera.

zdroj: SMART Communication s.r.o.
Spustit audio

Související