Klára Křižáková

redaktorka

Regionální zpravodajství zprostředkovávám hlavně z Novojičínska.

Co v rozhlase dělám:
Posluchačům se snažím zprostředkovat veškeré krásy ale i problémy Novojičínska, kam pravidelně vyrážím na reportáže. Potkat mě ale můžete i na akademickém senátu některé z univerzit nebo na krajském zastupitelstvu. Tohle všechno jsou oblasti, kterým se pravidelně věnuji.

Jak jsem se k této práci dostala:
Po mateřské dovolené jsem hledala práci a zkrátka jsem přišla na pohovor. Tenkrát jsem moc netušila, co mám od rozhlasové práce očekávat. Atmosféra budovy i přátelský přístup moji budoucí šéfové mě ale neprosto odzbrojili. A říkala jsem, že tady musím pracovat. Prostě musím! A ono to vyšlo :-)

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Asi existuje pár reportáží, na které jsem pyšná. Za největší nej ale považuji skloubení pracovního a osobního života. Mám za sebou situace, kdy jsem v šest večer vyzula promočené tenisky z natáčení povodňové situace na Těšínsku, abych upekla dceři muffiny do školky. Je to neskutečná výzva, ale ty já mám ráda.

Dosavadní kariéra:
Vytváření textů miluju od chvíle, kdy jsem se naučila psát. A některé dětské básničky má mamka schované na půdě do dnešního dne. Proto když jsem měla možnost po škole nastoupit do lokálních opavských novin, neváhala jsem ani chvilku. A nakonec jsem tam strávila více než čtyři roky. Potom jsem vyměnila profesní svět za ten mateřský a po mateřském žiju v tom rozhlasovém :-)

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Pokud mám pohromadě mou rodinu, nějakou tu sci-fi knížku, hrnek kávy a tu správnou pracovní vytíženost, je můj život kompletní :-)


Telefon: 221 555 703
E-mail: klara.krizakova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás