Když se pankáči snaží znít jako The Smiths. Špína s Banánem komentuje novinky z posledních měsíců

15. srpen 2019

Návraty legend z devadesátek i první demo začínající kapely z menšího německého města – obojí dokázal nasát aktuální díl Špíny, kde jsme rekapitulovali hardcore-punkové novinky, které nás zaujaly v posledních měsících. Po cestě jsme na natáčení potkali moderátora úterní Scény Banána a zlanařili jsme ho k tomu, aby přišel novinky komentovat s námi.

Docela dost prostoru tentokrát dostal Boston. Z okruhu lidí z tamních tvrdých hardcore kapel jako The Rival Mob, Boston Strangler nebo No Tolerance totiž letos vzešly dvě stylově dost odlišné nahrávky. S novou deskou Magic Circle se můžete duchem vrátit do dob Black Sabbath, zatímco Strange Passage doporučujeme všem, kdo mají rádi The Smiths, ale nemusí Morisseyeho. Juditě, která tentokrát moderování přenechala ostatním, se jako vždy podařilo do playlistu schovat i dvě novinky od australských kapel. Nakonec jsme se nevyhnuli ani rozebírání nových věcí od Dropdead, Ceremony nebo The Body.

Umí hardcoristi hrát Black Sabbath a The Smiths? Bude lidi bavit nová deska Ceremony? Poslechněte si celý díl Špíny.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.