Kdo vyhrál DAB+ rádio? Deset vítězů vybral šéfredaktor Petr Šabata

17. prosinec 2021

Soutěž Českého rozhlasu Plus o deset digitálních DAB+ rádií má vítěze! V pondělí jsme posluchače vyzvali, aby nám odpověděli na otázku: Co vás nejvíc zaujalo ve vysílání Českého rozhlasu Plus v roce 2021? Přišly nám desítky odpovědí a šéfredaktor stanice Petr Šabata z nich podle pravidel soutěž vybral deset nejzajímavějších.

„Bylo velmi těžké vybrat ze 72 odpovědí desítku nejlepších, nejtrefnějších, nejvíce inspirativních,“ říká Petr Šabata. „Posluchači nejen popisovali své zážitky s vysíláním Plusu, ale posílali i náměty, kritiku, nápady na vylepšení, toho si také velmi ceníme.“

Za všech odpovědí ocitujeme aspoň jednu, od Jana Bubníka:

Čtěte také

„Nejvíce mne zaujalo množství mých přátel, kteří se stali pravidelnými posluchači Plusky. Myslím si, že jde o kombinaci dvou souběžných faktorů – kvality poskytovaných informací a ‚hladu‘ po ověřených zprávách v době krize. A jelikož s jídlem roste chuť, tak už u Plusky také zůstali. A z toho mám velkou radost. Co se mne a poslechu týče, zdá se mi téměř nepředstavitelné, že byly takové doby, kdy jsem netušil, co je spike protein, jak fungují monoklonální látky, co znamená písmeno R, nedokázal jsem přečíst bamlanivimab na první dobrou, natož jaký je rozdíl mezi rouškou a FFP2. A to je díky panu profesoru Konvalinkovi a vašemu vysílání pasé. Za sebe musím říci, že čtvrteční okénko pana profesora je vynikající pořad, na který se vždy těším. Způsob, kterým dodává tolik potřebný optimismus, je pro mne velmi příjemný.“

Koronavirus s Janem Konvalinkou se objevil v řadě posluchačských odpovědí, dále pak Příběhy 20. století, Názory a argumenty, Radiokniha, Vinohradská 12 a způsob podání říjnových voleb… Celkově posluchači oceňují přesnost a serióznost podávaných informací, hloubku zpracování témat, pestrost vysílání.

Digitální DAB+ rádia posíláme této desítce posluchačů:

Marie Ditrichová, Ludmila Šubrtová, Jan Bubník, Vasil Janko, Jakub Pohanka, Robert Bedrunka, Jana Pleskotová, Marie Pilařová, Pavel Tobola a Jan Kosek.

Všechny oslovíme a domluvíme s nimi způsob doručení přijímačů.

Blahopřejeme vítězům a děkujeme všem.

autor: Petr Šabata
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.