Kajakář Jiří Prskavec potvrdil na mistrovství republiky ve vodním slalomu na Lipně roli české jedničky a získal třetí domácí titul v kariéře

30. srpen 2020 09:25

Sedmadvacetiletý Prskavec ve finále na přírodní trati předvedl čistou jízdu a o rovnou sekundu porazil Víta Přindiše, jenž zaznamenal jeden dotek branky.

Český šampionát ovládl dvojnásobný mistr světa poprvé od roku 2017. Třetí byl s odstupem 1,04 sekundy Ondřej Cvikl. Těsně pod stupni vítězů skončil někdejší mistr světa a stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek, který si připsal dotyk na předposlední brance.

„Mám z toho obrovskou radost, i když mi to kluci Vítek s Vávrou trochu nechali. Jeli rychlejší časy, ale dali si jednoho šťoucha. Trať byla hrozně jednoduchá, muselo se to valit dolů a ten šťouch nejde dojet," řekl České televizi Prskavec, jenž si před měsícem během nominačních závodů zajistil účast na odložených olympijských hrách v Tokiu.

Nominaci do Tokia má zaručenou i jeho tréninková kolegyně Kateřina Kudějová, jež v sobotu skončila v kategorii K1 při vítězství Amálie Hilgertové pátá. Jako jediná obhájila loňský republikový titul Tereza Fišerová, která k bronzu na kajaku přidala suverénní triumf ve své parádní disciplíně C1.

Nejlepší česká kanoistka zvítězila s náskokem více než 10 sekund před sestrami Gabrielou a Martinou Satkovými. Mezi kanoisty si dojel pro první mistrovský titul Václav Chaloupka, jenž si letos poprvé v kariéře vybojoval účast v reprezentaci a může se těšit na pražské mistrovství Evropy. Na kanále v Troji se o kontinentální medaile pojede za tři týdny 18. až 20. září. 

zdroj: ČTK
Spustit audio