Je to fajn udělat radost těmhle lidem, říká k Ježíškovým vnoučatům fotbalista Milan Baroš

26. listopad 2018

Někdo si přeje věcný dar, jiný zase zážitek. Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu toho umí zařídit hodně. Třeba paní Zdeňka z domova pro seniory Kamenec v Ostravě se chtěla potkat s fotbalistou Baníku Milanem Barošem a vidět trénink svého oblíbeného družstva. Přání se jí splnilo a paní Zdeňka z toho měla nefalšovanou radost.

Pečovatelé paní Zdeňce pomáhají do kolečkového křesla, přichází Lucie Vavrečková, dárkyně přání. „Vy jste si jako své vánoční přání u Ježíškových vnoučat přála setkání s Milanem Barošem a dneska se vám to přání splní,“ usmívá se Lucie Vavrečková.

Paní Zdeňka toho sice moc nenamluví, ale s o to větším zájmem a radostí sleduje, jak fotbalisté včetně Milana Baroše teď trénují volné přímé kopy. Dárkyně i obdarovaná se shodují, že je to pro ně v danou chvíli ten nejhezčí okamžik.

„Dobrý den, mladá paní. Máte se?“ zdraví vzápětí paní Zdeňku fotbalista Milan Baroš. Pak si chvíli povídají, paní Zdeňka fandí Baníku od dětství. Ještě podepsat dres a společně se vyfotit.

Ježíškovým vnoučetem se můžete stát i vy. Je to jednoduché. Stačí jít na webovou stránku Jeziskovavnoucata.cz, vybrat si přání a začít ho plnit.

Na větší dárky, které si senioři přejí, jako jsou elektrické invalidní vozíky, televizory, notebooky, dovolené a další, můžete přispět i na stránkách Slevomat.cz. Na jednotlivé dárky zatím dalo peníze už téměř 3000 Ježíškových vnoučat, kterým se tak podařilo společně splnit pět velkých přání.

„Je to fajn udělat radost těmhle lidem. A vidět to zapálení v nich, že se mohli s námi setkat, přijít se podívat na trénink,“ říká Milan Baroš.

Šťastně se tady usmívá taky dárkyně tohoto přání Lucie Vavrečková. „Všechno běží, jak jsem chtěla, úplně maximálně na 150 procent, bych řekla. Jsem strašně šťastná, že paní Zdeňka se tady usmívá jak sluníčko a že má dnes v podstatě asi jeden z nejkrásnějších dnů ve svém životě,“ dodává Lucie Vavrečková.

Šťastná paní Zdeňka má v ruce dres a jak nám řekli pracovníci domova pro seniory, určitě jí ho pověsí někde v jejím pokoji.

autor: Michal Polášek
Spustit audio

Související