Jaroslav Ďuriš otevřeně: Dokument o mém odvolání z DPP připravoval právník Hlína pracující pro Agrofert

30. květen 2016

Bývalý šéf a odvolaný člena představenstva Dopravního podniku hl. m. Prahy Jaroslav Ďuriš mluví otevřeně s Michaelem Rozsypalem o okolnostech svého propuštění, poměrech a směřování pražského Dopravního podniku.

Čím dokládá tvrzení, že na jeho výpovědi pracovali právníci Agrofertu?

„Žádný racionální důvod mi sdělen nebyl,“ říká Jaroslav Ďuriš ke svému odvolání. Pro Dopravní podnik hl. m. Prahy (dále DPP) sepsal dopis, ve kterém uvedl: „Dokument o mém odvolání připravovali právníci Agrofertu, nikoli odpovědní zaměstnanci DPP."


Někdo cizí, kdo není zaměstnancem Dopravního podniku hl. m. Prahy a nemá s ním žádný smluvní vztah, manipuloval nebo minimálně pracoval s mými citlivými údaji a ještě špatně. Jaroslav Ďuriš

„Zaráží mě, jak dramaticky je toto prohlášení vnímáno. Máte pravdu, já jsem to napsal do dopisu jako poděkování zaměstnancům, nicméně tento dopis bylo zakázáno šířit. Docela je mi záhadou, jak se dostal k paní primátorce,“ říká.

Podle toho, jak popisuje celou situaci okolo svého odvolání, byly mu předloženy dokumenty, které obsahovaly chyby (například v identifikačních údajích). „Když jsem se pídil, kdo ten dokument připravoval, tak odpovědní zaměstnanci Dopravního podniku mi sdělili, že oni ne a dozvěděl jsem se, že to dělal právník, který není zaměstnancem Dopravního podniku a nemá ani žádný smluvní vztah s DPP.“


To, co uvádí Ďuriš, je v rozporu s tvrzením Andriany Krnáčové, která veřejně uvedla, že jde o pokus očernit hnutí ANO a jejího předsedu. Stejně tak je v určitém rozporu s výrokem výkonného ředitele firmy Josefa Mráze, který pro Právo uvedl: „Agrofert nemá se současným děním a personálními změnami v DPP vůbec nic společného. Nikdo ze zaměstnanců naší firmy se do záležitostí DPP nijak nevměšuje."

Má Ďuriš pro své tvrzení důkazy? Podle toho, co říká Michaelovi Rozsypalovi v Interview, požádal kompetentní pracovníky DPP, aby uchovali záznam z průmyslových kamer, které jsou v budově.

„Mám informace, že minimálně tento jeden člověk se pohyboval v Dopravním podniku,“ O koho se jednalo? „Byl to pan Hlína,“ uvádí pro Český rozhlas Plus Ďuriš s tím, že předpokládá, že pan Květoslav Hlína sice není zaměstnancem Agrofertu, ale je přesvědčen, že pro tuto firmu pracuje.

„On přímo připravoval ten dokument, který konstatuje mé odvolání,“ říká Ďuriš.

Více se dozvíte při poslechu celého Interview Plus.

autoři: Michael Rozsypal , bar
Spustit audio