Ivanka Devátá má radost, že mohla být v Broumově dárkem od Ježíškových vnoučat

22. březen 2018 10:15

Ježíškova vnoučata ke konci minulého roku nadělila seniorům v celé republice tisíce dárků. Některé ale nebylo možné rozbalit přímo pod stromečkem, na některé bylo potřeba si chvíli počkat. To je také případ Domova pro seniory v Broumově. Tam si přály dvě dámy, paní Marta a paní Vlasta, setkání se spisovatelkou a herečkou Ivankou Devátou. Nechyběla u toho reportérka Jana Házová.

Ještě před samotným setkáním si povídáme s Ivankou Devátou. Vy jste se stala vánočním dárkem!

„A to ne poprvé. Já už jsem byla dárkem k 95. narozeninám, to bylo v soukromí. Ale to jsme tedy s tou oslavenkyní trsali všichni ještě rock´n´roll. Teď už jí bude 104 let. A pak jsem byla dárkem k šedesátinám. Tam byly samé krásné ženské a já jsem říkala: prosím vás, která je ta oslavenkyně? A oni mě ji ukázali a ona vypadala tak na čtyřicet let. No a teď jsem zase dárek," usmívá se Ivanka Devátá.

Jaké to je být dárkem?

„Je to hezké. Už jsem stará baba a ještě jsem dárkem. Musím říct, že je to pěkné," říká Ivanka Devátá.

Společenská místnost se pomalu plní. Ještě zařídit pár maličkostí a může se začít. „Dobrý den, děvčata!"

Ivanka Devátá se stala v Broumově dárkem od Ježíškových vnoučat

Ptáme se paní Marty, kvůli které se tu koná taková sláva. „Je to úžasné, jak jsme slavné. Ivanku Devátou jsem si vybrala, protože moc rádu čtu její knihy. Vždy jsem se u nich výborně pobavila. Ona píše skutečně ze života. A moc pěkně a vtipně. To je důležité. Protože já mám ráda legraci."

Paní Vlasta si také přála setkání se spisovatelkou a herečkou Ivankou Devátou. „Také moc ráda čtu její knížky. Teď už bohužel s lupou, tak už to není ono. Víte, mě je už 92 let. Takže už jsem nechtěla žádné nějaké hmotné přání. Ale setkat se s lidmi, kteří jsou veselí. A říkám si, Ivanka Devátá, to je taková bezvadná ženská."

Spustit audio

Související