Ivan Burda: Ze Severního Irska na jih – 2 země na jednom ostrově

12. červen 2014

Dva roky strávené v Severním Irsku. Tipy na cestování po celém ostrově. Posluchač Casablanky Ivan Burda přišel do cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave „zužitkovat“ svůj čas prožitý na ostrově.

V rozhovoru zazněl užitečný tip na server helpx.net, kde po registraci můžete využít kontakty na lidi z celého světa k ubytování zdarma nebo výměnou za práci a výpomoc. Srovnejte Helpx s Couchsurfingem a dalšími službami určenými k výměně ubytování zdarma v jednom ze starších dílů Casablanky.

Ivan Burda nám přiblížil svoje zážitky z prohlídky města Derry nebo z muzea Titaniku v Belfastu. Objevil alternativní trasu na slavný přírodní útvar Obří chodník (Giant´s Causeway), kde byl třikrát – jeho doporučení si poslechněte v záznamu živého vysílání a podobné doporučení má pro Moherské útesy. O něco rezervovaněji hodnotí jeskyně Marble Arch (Moravský kras je hezčí!) a na samotném jihu Irska si vybral ostrov Skellig Michael a NP Killarney.

Patříte mezi posluchače Casablanky a máte za sebou taky zajímavou cestu nebo pobyt? Chtěli byste se podělit o zkušenosti? Ozvěte se nám na casablanca@rozhlas.cz nebo na Facebooku!

Jako hudební doprovod zazněly při premiérovém vysílání v Casablance kapely Kan, Lúnasa a Gráda a zpěvačka Karan Casey.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.