HRTL: V Praze si zatím hledám kamarády. Do Brna se vždycky budu rád vracet

9. listopad 2018

Dříve brněnský, dnes už pražský producent Leoš Hort vydal v roce 2017 chválenou desku Yellow Mellow, kterou Radio Wave zařadilo mezi deset nejlepších českých nahrávek toho roku. „Na jaře jsem vydal na holandským labelu EP na vinylu, který v Česku nemělo žádný PR, ale na holandský scéně to nějak funguje. Tady to skoro nikdo nezaznamenal,“ říká nachlazený HRTL po své studio session.

Hudebník, jehož show stojí hlavně na modulárních syntezátorech, si sice pořád užívá hopsání po stagei za hromadou kabelů a kouzelnými krabičkami, jeho vystoupení na pražském Radio Wave Stimul festivalu bude ale vypadat ještě trošku jinak. „Na Stimul mám připravenýho něco speciálního. Dlouho jsem vystupoval sám, protože zvládám udělat všechny prvky, který moje hudba potřebuje. Chtěl jsem svoji performance někam posunout. Když někdo na stagei mlátí do bicích, je to jinej zážitek, kterej jsem si chtěl vyzkoušet. Oslovil jsem bubeníka Michala Janíka, který hraje i v Ghost of You nebo 1flfsoap, těší se Leoš.

Producent Daniel Avery: Pravé DJské umění? Několikahodinové sety

Daniel Avery

Na jaře letošního roku vydal Daniel Avery druhou řadovou desku. Nahrávka Song for Alpha vznikala ve studiu, kterým je jeden z přepravních kontejnerů umístěný v londýnských docích u řeky Temže. „Můžeme se samozřejmě bavit o syntezátorech, klávesách nebo kytarových pedálech, ale pro mě je studio a bezprostřední okolí tím nejdůležitějším hudebním ‚nástrojem’,“ zdůrazňuje Avery v rozhovoru klíčovou roli svého „druhého” domova.

Zakladatel brněnského kazetového vydavatelství Bükko Tapes se v březnu přestěhoval z jihomoravské metropole do Prahy. „Jsem rád, že jsem tady. Šel jsem sem za lidma, za kamarády a za láskou. Brno mám ale pořád v srdíčku, studoval jsem tam, mám tam přátele. Pořád ho vnímám jako místo, kam se chci vracet, kde mám zázemí a budu vítanej. To samý si ale chci vybudovat tady v Praze, v Brně jsem na tom makal roky. V Praze si zatím buduju nový přátelství, zabydluju se a těším se na to, co mě tady čeká, usmívá se hudebník, jehož speciální live set můžete vidět a slyšet na Radio Wave Stimul festivalu v MeetFactory.

Jaké releasy ještě mladého producenta čekají? Proč chce měnit svoji show? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session s rozhovorem.

autor: vis

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka