Hradecké Klicperovo divadlo uvádí na novém „divadelním Netflixu“ zatím tři své úspěšné inscenace

23. říjen 2020

V Česku odstartoval nový internetový projekt Dramox, který přináší divákům záznamy divadelních inscenací. Videoportál funguje na podobném principu, jako si lze předplatit sledování filmů a seriálů doma v televizi či na počítači.

Mezi první divadla, která se do projektu zapojila, patří i královéhradecké Klicperovo divadlo.

Čtěte také

V nabídce Dramoxu jsou nyní tři záznamy hradecké divadelní scény, a sice úspěšné Akvabely v režii Vladimíra Morávka, či Petrolejové lampy s Pavlou Tomicovou a Filipem Richtermocem v režii Ivana Rajmonta, které se dočkaly 110 repríz. Třetí inscenací je nově pořízený záznam hry Davida Drábka Velká mořská víla, který vznikl při zářijové derniéře.

Do projektu nebudou zařazovány inscenace, které jsou aktuálně na repertoáru divadla, protože ani sebelepší divadelní záznam nenahradí živý divadelní zážitek.

Přesto divadlo připravuje celou řadu dalších záznamů, které budou na videoportál Dramox postupně přidávány.

Soubor Klicperova divadla

Bude se jednat o již derniérovaná představení, která byla divácky úspěšná nebo kritikou vysoce ceněná.

Čtěte také

V plánu je i natočení derniéry Jedlíků čokolády, která by měla proběhnout ještě v letošním roce, pokud se podaří zajistit u zahraniční agentury autorská práva, mohla by se na portálu objevit i Pěna dní Borise Viana.

V nabídce projektu Dramox najdete také představení královéhradeckého Divadla Drak.

Projekt Dramox bude svým provozem podporovat divadelní instituce. Milovníci divadla si mohou koupit měsíční předplatné za 299 korun nebo roční za 2990 korun. Divadlům půjde 55 procent z předplatného.

autor: baj | zdroj: Klicperovo divadlo Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.