HLASUJTE: V jakém stavu je podle vás digitalizace státní správy?

6. květen 2019
Radiofórum

Úřady budou muset vyřizovat veškeré záležitosti občanů přes internet. Mezi sebou budou muset sdílet údaje, takže s dokumenty „nebudou běhat lidé, ale data“.

Digitalizace státní správy? Začne se realizovat 800 nových nástrojů, říká Karel Havlíček

Karel Havlíček, místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků

Nejvyšší kontrolní úřad by se místo záležitostí odborných měl zaměřit spíše na ty formální. Takový je názor místopředsedy vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karla Havlíčka, který ve Dvaceti minutách Radiožurnálu reaguje na zprávu NKÚ. Ta mimo jiné poukázala na pomalou digitalizaci státní správy.

Celá digitalizace ale stojí a padá na schválení návrhu zákona o právu na digitální služby, který dnes projedná koaliční vláda ANO-ČSSD.

Pod návrhem poslanecké iniciativy jsou podepsáni poslanci České pirátské strany, kteří si podporu dalších ve Sněmovně už předjednali. Digitalizace je navíc součástí programového prohlášení vlády a nový ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček ji považuje za klíčovou.  

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Těšíte se, až budou úřady povinně komunikovat po internetu, nebo ne? V jakém stavu je podle vás digitalizace státní správy dnes?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související