HLASUJTE: Souhlasíte s případným zákazem letů z Číny do Česka, nebo ne?

31. leden 2020
Radiofórum

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila globální stav zdravotní nouze. Stalo se tak teprve pošesté v historii. Tentokrát je důvodem epidemie nového koronaviru.

Čtěte také

Ministerstvo zdravotnictví v reakci na krok WHO informovalo, že ode dneška se na všechna tuzemská letiště rozšiřuje informační kampaň a cílený screening cestujících (do čtvrtka se opatření týkalo jen mezinárodního letiště v pražské Ruzyni).

Ministerstvo ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem také zřídí speciální infolinku pro veřejnost. Česko přestalo kvůli koronaviru vydávat víza Číňanům.

Jak snížit riziko nakažení koronavirem

Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhne v pondělí vládě zákaz letů z Číny do ČR a počítá s evakuací českých občanů. Na vypuknutí epidemie se připravují i jednotlivci. V některých obchodech vykoupili roušky.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Je, nebo není správné, že platí globální stav zdravotní nouze? Co si myslíte o případném zákazu letů z Číny do ČR? Jak hodnotíte obavy Čechů z koronaviru? Přemýšlíte o nějakém typu ochrany před nákazou, nebo ne? A máme se koronaviru obávat víc než chřipky?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související