HLASUJTE: Souhlasíte s autory petice, kteří požadují odvolání ministra kultury?

30. duben 2019
Radiofórum

Selhání, ztráta důvěry a nekompetence. Těmito slovy přední osobnosti českého kulturního života zdůvodňují, proč žádají odvolání ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD). 

Šéf Národní galerie Fajt podepsal smlouvu sám se sebou na 1,2 milionu. Musel jsem ho odvolat, říká ministr kultury Staněk

Antonín Staněk

Ještě před Velikonocemi odvolal ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) ředitele Národní galerie Praha Jiřího Fajta a ředitele Muzea umění Olomouc Michala Soukupa. V Interview Plus tvrdil, že to nijak nesouvisí se žalobou, kterou Fajt podal na prezidenta.

Postavili se proti němu, když odvolal ředitele Národní galerie v Praze Jiřího Fajta a ředitele Muzea umění Olomouc Michala Soukupa.

O krocích ministra kultury pochybuje také část koaličních politiků. Předseda ČSSD Jan Hamáček za ním ovšem nadále stojí.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Souhlasíte s autory petice, kteří požadují odvolání ministra kultury? Co si myslíte o důvodech, které ministra vedly k odvolání ředitelů Národní galerie a Muzea umění Olomouc? Jaké máte zkušenosti s fungováním těchto institucí?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.