HLASUJTE: Sníží se podle vás kvůli koronaviru růst letošní globální ekonomiky, jak odhaduje MMF?

26. únor 2020
Radiofórum

„Nedoporučujeme občanům, aby cestovali do Lombardie a Benátska. Naši občané by měli zvážit, jestli mají cestovat do zahraničí,“ uvedl premiér Andrej Babiš (ANO) po úterním mimořádném jednání Bezpečnostní rady státu.

Případy nákazy koronavirem ohlásilo už 12 evropských zemí – Itálie potvrdila v úterý 11 obětí. V současnosti padají hodnoty akcií i ceny ropy. Firmám začínají chybět některé elektronické součástky z Číny. Výrobce elektroniky Samsung zavřel kvůli koronaviru svou továrnu na mobilní telefony v Jižní Koreji.

Mezinárodní měnový fond (MMF) snížil odhad letošního růstu čínské i globální ekonomiky. Epidemie mocně zasáhla i turistický ruch. Šest Čechů z hotelu na Tenerife zůstává spolu s tisíci dalšími hosty v karanténě.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Kterou oblast ekonomiky podle vás zasáhne koronavirus nejvíc? Zchudne svět kvůli koronaviru, nebo ne? Za jak dlouho podle vás obnoví Evropa dřívější spojení s Čínou? Jak změní nový virus COVID-19 do budoucna cestování a turistický ruch?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související