HLASUJTE: Poškodí vyloučení Václava Klause ml. mateřskou ODS?

19. březen 2019
Radiofórum

Václav Klaus mladší přišel o členství v ODS. O víkendu ho ze strany vyloučila výkonná rada. Prý dlouhodobě poškozuje dobré jméno občanských demokratů.

Václav Klaus ml. přirovnal schvalování zákonů kvůli Unii k rozhodování o transportech

Václav Klaus mladší z ODS během jednání Poslanecké sněmovny

Poslanec Václav Klaus ml. (ODS) přirovnal schvalování zákonů kvůli předpisům Evropské unie k rozhodování o složení židovských transportů do nacistických koncentračních táborů.

Mimo jiné ODS vadilo, že odmítl pro stranu hlasovat v evropských volbách a poslední kapkou pak mělo být projednávání zákona o zpracování osobních údajů z direktivy Evropské unie.

Počínání poslanců přirovnal k jednání Židů o tom, kdo půjde do transportu. Za svá slova se ale omluvit odmítl, tak se omlouval předseda strany Petr Fiala.

Poslanec Klaus se po svém vyloučení k ODS nevyjadřoval. S některými jejími členy chce v budoucnosti spolupracovat.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Poškodí vyloučení Václava Klause ml. mateřskou ODS? Co si myslíte o slovech exprezidenta Václava Klause, podle kterých „jeho“ ODS míří do bezvýznamnosti? Do jaké míry by politické strany měly snášet vnitřní názorové rozdíly?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související